• 15/11/2020
  • Agenda
  • by Club Nàutic Salou
  • 1

Campanya de recollida de joguines

El Club Nàutic Salou s’uneix a la campanya organitzada per Creu Roja Joventut que repartirà joguines a més de 25.000 infants de Catalunya. Aquesta campanya pretén recollir joguines per a nens en situació de vulnerabilitat amb el principal objectiu de fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat.


Durant aquest any 2020, la pandèmia del COVID-19 ha agreujat la situació de les famílies vulnerables a les que ja es venien atenent des de Creu Roja Joventut. De fet, durant tota la situació d’estat d’alarma, també es va fer un esforç per cobrir les necessitats de tots els nens, per això, una vegada més ens tornem a centrar en els drets dels infants.


El lema d’aquest any “Els Seus drets en joc” es va decidir enfocar entorn al missatge recollit en l’article 31 de la Convenció dels Drets de l’Infant. Aquest article reflecteix que “el nen té dret a l’espai, el joc i a participar en les activitats artístiques i culturals “. Per això es va escollir aquest lema, fent ús d’un joc de paraules que pretén cridar l’atenció sobre la vulneració d’un dels drets bàsics del menor.

Quines joguines recollim?


JOGUINA NOVA
Un joguina nova és igual a una joguina segura!
Un cop oberta la joguina pot haver sofert variacions i no es pot garantir la higiene i la seguretat. Tots els nens tenen dret a una joguina nova, ja que no existeix la infància de primera i de segona categoria.


JOGUINA NO BÈL·LICA
Hi ha moltes maneres de resoldre un conflicte!
Les joguines bèl·liques poden generar en els nens comportaments agressius i no tolerants. Cal promoure l’acceptació, el respecte i el valor de la diversitat com aspectes importants dins de la nostra societat.


JOGUINA NO SEXISTA
No hi ha joguines de nens ni de nenes!
Les joguines sexistes produeixen i perpetuen estereotips de gènere. L’embalatge i la publicitat que es fan no han d’anar dirigits explícitament a cap gènere en concret. No es tracta de la joguina en si mateix, sinó a qui pretenen que vagi dirigit.

Punts de recollida