Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per la FEE (Foundation for Environmental Education in Europe) des de 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector del turisme. Els criteris per obtenir la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees: Qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

La Bandera Blava és concedida per un Jurat Internacional, presidit per la FEE i participació, entre uns altres, de les Agències de N.N.U.U. per al Medi ambient i el Turisme, entre les candidatures seleccionades pels Jurats Nacionals. En el Jurat per a Espanya, presidit per ADEAC, participen les CCAA litorals, la FEMP i els Ministeris, Fundacions i Universitats implicades.

A Espanya, els gairebé 250 municipis i més de 100 ports esportius participants, presenten anualment unes 800 candidatures a Bandera Blava, que representen més del 85% de la població litoral local i visitant.

En 2011, Espanya va mantenir el seu lideratge amb 603 Banderes Blaves de platges i de ports, la qual cosa equival a una de cada set de les concedides al món. Bandera Blava constitueix ja un símbol, reconegut i valorat per desenes de milions d’usuaris de platges i ports, i un estàndard mundial d’ecoqualitat turística, promogut per la OMT (Organització Mundial del Turisme) i el PNUMA (Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient). El seu èxit global es deu al fet que respon a una “necessitat” social universal, sentida i atesa per la FEE, des de fa més de 25 anys amb criteris obligatoris comuns consensuats i renovats periòdicament.

 

BANDERA BLAVA PER A PORTS

CLUB NÀUTIC SALOU · INFORMACIÓ I EDUCACIÓ AMBIENTAL

 

El Port de Salou va ser un dels primers a Catalunya en obtenir aquesta distinció a la qualitat, concretament va ser a l’any 1988 i, des de llavors, cada any de forma ininterrompuda rep aquest reconeixement.

  • Existeix informació ambiental a la disposició dels usuaris del port sobre les zones marítimes i espais naturals sensibles propers.
  • Codi de conducta ambiental exposat al port.
  • Informació sobre la Campanya Bandera Blava i sobre els criteris de concessió del Port.
  • El port té la responsabilitat d’oferir almenys 3 activitats d’educació ambiental dirigides al personal i als usuaris.
  • El port ofereix la Bandera Blava d’embarcacions.