Aquest dissabte 15 d’abril ha tingut lloc l’acte de presentació de la regata Copa d’Espanya de Windsurf per a les flotes Techno 293, Techno Plus i iQFoil, aquest acte ha comptat amb la presència del Sr. Pere Vila, Director General de Ports de la Generalitat, el Sr. Pere Granados, Alcalde de Salou, el Sr. Dani López, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Salou, el Sr. Jaume Vicheto, President del Club, i els Srs. Benjamín Cobo, Josep Oliva i Santi Jurado membres de la Comissió Esportiva.

El Sr. Jaume Vicheto ha inaugurat l’acte manifestant que el Club Nàutic de Salou, tornarà a ser punt de referència al calendari de competició de la vela organitzant aquesta Copa d’Espanya de windsurf. Ha comentat també que actualment el Club es troba immers en un procés de finalització de concessió, i malgrat no disposar d’un termini garantit més enllà de juliol de 2023, ara més que mai s’ha de posar en valor el model de gestió actual, el qual ha donat grans satisfaccions al llarg dels més de 50 anys d’història des de la seva fundació.

Tot seguit Sr. Santi Jurado, membre de la Junta Directiva ha comentat que des de la Comissió Esportiva del Club, sempre s’ha  apostat per l’organització d’aquests tipus d’esdeveniments,  posicionant al Club Nàutic de Salou com un punt de referència a nivell nacional i internacional per la continuada aportació de regatistes al circuit, per la seva capacitat organitzativa de regates i pel valor d’imatge com a lloc desitjable per al desenvolupament de futures concentracions d’àmbit nacional i internacional.

El Sr. Pere Vila, Director General de Ports de la Generalitat, ha reconegut l’esforç del Club en la promoció esportiva amb l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments i ha fet referència també a la bona trajectòria esportiva que s’ha fet des del Club . Pel que fa al futur immediat del Club comenta que des de Ports de la Generalitat es valora el model esportiu del Club i que en breu s’atorgarà una autorització provisional per tal de poder continuar operant.

El tancament de l’acte ha anat a càrrec del Sr. Pere Granados, Alcalde de Salou, el qual també ha fet referència al compromís del Club en la promoció de Salou com a destinació turística esportiva així com la importància de la desestacionalització que aquests tipus d’esdeveniments esportius aporten a Salou. L’Alcalde de Salou també ha fet menció a l’important actiu cultural i esportiu de Salou destacant entre d’altres els fets succeïts el 5 de setembre de 1229 quan el monarca Jaume I va sortir des de Salou rumb a la conquesta de Mallorca.

L’esdeveniment del Copa d’Espanya de Windsurf acollirà la participació d’un nombre estimats de 130 esportistes d’arreu de l’estat espanyol, i comptarà també amb la participació d’onze regatistes del Club Nàutic de Salou.

Salou, 15 d’abril de 2023.