• 11/07/2018
  • Agenda
  • by Club Nàutic Salou
  • 6

20-07-2018

En aquesta exposició, i de la mà de les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciència ficció, et llançaràs a l’aventura d’explorar com pot ser el nostre futur.?

 

En aquesta exposició, i de la mà de les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciència ficció, et llançaràs a l’aventura d’explorar com pot ser el nostre futur.

Descobreix els reptes i promeses que el futur ens presenta i reflexionem sobre el que podem fer per aconseguir , entre tots, un futur millor.


ÁMBITS DE L’EXPOSICIÓ

L’exposició s’estructura en quatre àmbits. El primer, que porta per títol “El futur imaginat”, et permet explorar com pot ser el futur de la mà de grans obres de ciència ficció. Però les obres de ciència ficció no deixen de ser mers somnis de futur … ¿Es pot predir realment el futur? 

El segon àmbit dóna la resposta a la pregunta anterior. Descobriràs que, en termes absoluts, el futur no es pot predir, però podem fer pronòstics raonables. La tècnica que utilitzem, basada en el mètode científic, es diu prospectiva. Els mètodes prospectius consisteixen en estudiar les diferents tècniques actuals i, utilitzant models matemàtics, s’extrapolen cap al futur. D’aquesta manera s’obtenen diferents futurs possibles, sent l’escenari més probable el futur cap a on semblem dirigir-nos.

 En el tercer àmbit, l’exposició mostra quatre grans tendències per al segle xxi: superpoblació, megaciutats, recursos naturals i societat del coneixement. Amb elles intentem donar resposta a les grans preguntes que tots ens formulem sobre el demà: quants serem ?, com viurem ?, de què viurem? i com podrem fer front als grans reptes que se’ns presenten?

Finalment, en el quart àmbit, titulat “El futur no està escrit”, descobriràs el missatge més important que l’exposició pretén transmetre als clients: el futur el construïm entre tots dia rere dia, com a suma de les nostres decisions i accions individuals. Si els escenaris que s’albiren són negatius, podem canviar de rumb per evitar-los. Perquè, en definitiva, el futur és a les nostres mans.???