• 31/01/2020
  • Notícies
  • by Club Nàutic Salou
  • 810

FESTA DE LA VELA CATALANA 2020

Federació Catalana de Vela – 31 de gener de 2020

  • Festa de la Vela Catalana 2020, una edició marcada pels èxits esportius i el compromís social.
  • La Festa ha reunit al voltant de 400 persones i ha reconegut els èxits esportius i socials de la vela catalana durant l’any 2019.
  • El Club Nàutic Salou rep el premi Vela de Platí i set dels seus regatistes aconsegueixen premis pels seus mèrits.

El divendres 31 de gener de 2020, es va celebrar una nova edició de la Festa de la Vela Catalana al Museu Marítim de Barcelona. Un acte on s’han reconegut els èxits esportius i socials de tot el col·lectiu de la vela catalana durant l’any 2019: Campions i podis del Món, d’Europa, d’Espanya i de Catalunya; Mencions Especials; Veles de Platí, Or, Argent i Bronze als Clubs per la seva tasca durant l’any; i als Clubs, Escoles de Vela i Entitats de Catalunya que han participat en els programes socials que impulsa la Federació.

A la gala van assistir al voltant d’unes 400 persones que – juntament amb les votacions dels Directors Esportius, Jutges i Tècnics de la Vela Catalana – han escollit a Jordi Xammar, regatista de la classe 470 del Club Nàutic Garraf, i a Iset Segura, regatista de la classe Nacra 15 del Club Nàutic d’Arenys de Mar, com a Millors Navegants del 2019 en categoria masculina i femenina. 

Una de les principals novetats ha estat que els guardons de la Festa han estat creats amb materials de baix impacte mediambiental. Un fet que converteix a aquesta edició en la més sostenible de totes les celebrades fins ara i que reforça l’aposta de la Federació Catalana de Vela per impulsar estratègies, programes i accions sostenibles que respectin l’entorn. 

El president de la Federació, el Sr. Xavier Torres, ha destacat en el seu discurs que aquest any 2020, amb motiu dels Jocs Olímpics de Tòquio, es posarà en valor la gran feina que fa, dia rere dia, tot el col·lectiu de la vela a Catalunya.

Pel que fa referència al Club Nàutic Salou, va rebre com a Club el premi de la Vela de Platí i un total de set regatistes van rebre premi als seus respectius mèrits aconseguits a l’any 2019:

Campionats de Catalunya:

1r. Xavi Jofré Techno 293 Sots17

Campionats d’Espanya:

1r. Fabio Portune Raceboard Sots21

1a. Adriana Barbier Raceboard Sots21

1r. Guillem Segú RS:X Sots19

Campionats del Món:

1r. Ferran Jurado Raceboard Sots21

2n. Guillem Segú Raceboard Sots21

3r. Toni Colomar Raceboard Absolut