El passat dimecres 20 de novembre, el Club Nàutic Salou va organitzar amb la col·laboració de JET SKI TOURS i Blue4Green, una jornada de recollida de plàstics amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, del 16 al 24 de novembre. La recollida es va realitzar  a les aigües del Port, on es va comptar amb la participació de socis del Club i treballadors. En total es van recollir uns 25 quilograms de diversos residus de plàstics, però el que més va cridar l’atenció dels participants va ser la gran quantitat de microplàstics que hi havia.

El passat dimecres 20 de novembre, el Club Nàutic Salou va organitzar amb la col·laboració de JET SKI TOURS i Blue4Green, una jornada de recollida de plàstics amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, del 16 al 24 de novembre. La recollida es va realitzar  a les aigües del Port, on es va comptar amb la participació de socis del Club i treballadors. En total es van recollir uns 25 quilograms de diversos residus de plàstics, però el que més va cridar l’atenció dels participants va ser la gran quantitat de microplàstics que hi havia.???

El Club Nàutic Salou es va sumar a la campanya de sensibilització mediambiental anomenada “Per un mar sense plàstics” organitzada per la Federació Catalana de Vela i que va comptar amb el suport de Ports de la Generalitat – Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i l’Agència de Residus de Catalunya. Una vintena de clubs nàutics i de vela es van sumar a la campanya que té com a objectiu conscienciar als navegants de la importància d’evitar l’ús d’ampolles de plàstic quan se surt a navegar.

 

El fet és que, popularment, es té el coneixement que existeixen grans illes de plàstics dispersades arreu dels oceans, a molts quilòmetres de distància de casa nostre però la realitat és que l’abocador més gran del món de microplàstics es troba al nostre mar, a la conca del Mediterrani. És per això que aquesta campanya ha de servir per informar i sensibilitzar als nostres navegants que el problema està molt a prop nostre.

 

Gràcies per la vostra col·laboració!?