Cap de setmana intens a El Masnou. L’Equip d’optimist del CM Altafulla, CM Torredembarra i CN Salou teníem una cita important aquest cap de setmana: un trofeu on ens jugàvem gran part dels objectius de la temporada.

A més, arribàvem a El Masnou conscients de que per nosaltres era la regata més difícil del calendari doncs les condicions naturals del Maresme no son amb les que millor ens defensem, sobretot després de dos mesos consecutius d’entrenaments amb vents forts. I el dissabte, amb un vent molt inestable que va girar del 320º fins el 170º, es van complir els pronòstics… realitzant dues proves on els resultats no ens van acompanyar gaire.

Regata Solidaria PROACTIVA OPEN ARMS 2018

10 y 11 de febrero de 2018

Regata de Nivel 2 para la Clase Optimist G1 y G2 en el CLUB NÀUTIC EL MASNOU

“Lo que mal empieza, bien acaba”

Cap de setmana intens a El Masnou. Els Equips d’Optimist del CM Altafulla, CM Torredembarra i CN Salou teníem una cita important aquest cap de setmana: un trofeu on ens jugàvem gran part dels objectius de la temporada.

A més, arribàvem a El Masnou conscients de que per nosaltres era la regata més difícil del calendari doncs les condicions naturals del Maresme no son amb les que millor ens defensem, sobretot després de dos mesos consecutius d’entrenaments amb vents forts. I el dissabte, amb un vent molt inestable que va girar del 320º fins el 170º, es van complir els pronòstics… realitzant dues proves on els resultats no ens van acompanyar gaire:

  • L’Elba Martínez es guanyava un UFD en la primera prova i en la segona només aconseguia un 19è després d’una sortida desastrosa i d’una primera cenyida a esquerres, acabant el dia en la 49a. posició de la general.
  • El Iago Batista, realitzava un 27è. en el primer parcial i aconseguia equilibrar-ho amb un 3r. lloc a la segona prova.
  • L’Adam, que es juga les últimes places de la selecció, aconseguia a la primera prova arribar fins la popa en 6a. plaça, però degut a una baixada per l’interior de la popa i una segona cenyida quasi directa només aconseguia finalitzar 13è. En la segona prova, tot i una bona remuntada, finalitzava 31è.
  • El Marc González, es quedava amb un UFD a la primera prova i un 45è a la segona. Tot i el bon treball en les sortides, no aconseguia afinar.
  • Al Guillem Margarit li va tocar la pitjor part navegant tot el dissabte amb la cassoleta de la carlinga trencada. Tot i així, i prova de la seva tenacitat, signava un 38è. en la primera prova i baixava fins el 60 a la segona. La Foix Bargalló aconseguia un 55è. i un 41è. i el Pau Rolán un 56è i un 48è.

Diumenge, ens va tocar matinar. Senyal d’atenció previst a les 10:00. Després d’arreglar la carlinga del Guillem, i xerrada motivadora a l’equip, sortíem a l’aigua. Al arribar al camp de regates les condicions pintaven molt bé: vent de terra, pressió a l’esquerra i efecte cullera en l’aproximació a terra… Era com estar a casa. I les coses van començar a sortir-nos bé:

  • L’Elba aconseguia arribar primera a la porta en les tres primeres proves del dia, però per errors en les últimes cenyides, finalitzava 2a, 4a., 1a., i 9a. Tot i així, l’objectiu estava complert. 
  • El Iago Batista, aconseguia un 13è., un 1r. de murri, un 8è. i un 7è. L’Adam, molt motivat, començava amb un 7è i un 22è. A la tercera prova es quedava amb un UFD. i després un 36è., aconseguint un 23è en la classificació final i el seu objectiu de tenir totes les possibilitats obertes de cara a la selecció. 
  • El Marc González també demostrava tenir un bon dia: 16è., 26è.,48è., i 20è. finalitzant 35è de la general i demostrant la seva gran progressió aquesta temporada. 
  • El Guillem Margarit, amb 35, 45, 17 i 39 finalitzava 41è. de la general, tot i els problemes de material. La Foix, amb els parcials 53, 59,49 i 66, acabava 61a. de la general i el Pau Rolán, baixava fins la 69a. posició final després de retirar-se i no poder realitzar les dues últimes proves per problemes físics.

Un cop tancades les classificacions, el Iago Batista aconseguia la segona plaça en la categoria A i el tercer lloc de la general. Per la seva banda, l’Elba aconseguia la tercera plaça de la cat. A i la quarta de la general. Això els permet col·locar-se provisionalment primer i tercera del rànquing català respectivament, a l’espera del que succeeixi en la última prova puntuable pel Campionat d’Espanya que es celebrarà al nostre Club el 3 i 4 de març. 

Felicitar a tot l’EQUIP per la seva actitud i els resultats!

“Bons esportistes, millors persones”?